Voor de tweede keer trouwen: wat doe je aan?

Als je voor de tweede keer trouwt dan kun je dat beter niet in wit of in wittinten doen. Voor de rest kun je kiezen uit iedere kleur die bij je past. Ook kun je beter geen sluier of lange sleep dragen. Deze dingen worden vaak geassocieerd met iemand die voor de eerste keer trouwt.

Er zijn echter geen vaste regels, het is meer een kwestie van smaak. Hier volgen enkele tips die je eventueel bij je keuze kunnen helpen.

Een rechte jurk, beperkt tot de basisvormen, met weinig tot geen details is favoriet bij bruiden die voor de tweede keer trouwen. Erg mooi is een gekleurde mouwloze strakke jurk (eventueel met kol) uitgevoerd in zijde. De rest kan worden aangekleed met mooie accessoires zoals oorbellen, armband en halsketting. In het haar kunnen ook versieringen in de kleur van de jurk worden aangebracht. Een mooi trouwboeket van lelies of orchideeën erbij en het plaatje is compleet.

Als je van een strakke passende vorm houdt, kun je ook kiezen voor een jurk in zeemeerminnenstijl. Bij deze stijl loopt de jurk strak tot aan de bovenbenen en loopt daarna een beetje uit. Deze stijl geeft een mooie uitstraling en je zet meteen een statement neer.

Voor de bruid van middelbare leeftijd is een getailleerde japon of mantelpakje een mooie optie. Deze worden dan gedragen met simpele accessoires en een bijpassende hoed.

Sissi-jurken kun je beter niet kiezen want die worden vaak gedragen door bruidjes die voor de eerste keer trouwen. Je kunt dan beter voor een A-lijnjurk kiezen met een strak bovenlijfje. Dit is vaak erg mooi voor een jonge bruid die voor de tweede keer trouwt.

De tweede keer ben je vaak veel prijsbewuster dan de eerste keer. De kosten spelen dan ook een grotere rol bij de keuze van de jurk.

Je moet in gedachten houden dat het trouwen voor de tweede keer een ander soort feest is. Het vraagt daardoor ook om een andere soort uitstraling van je outfit. Het moet een speciale dag voor jullie worden die een nieuw begin aankondigd.

 

Bezoek onze nieuwe webwinkel: www.trouwlingeriewinkel.nl