Welke sluier?

Er zijn veel soorten sluiers beschikbaar waaruit je kunt kiezen, hoe weet je nu welke sluier het beste bij je trouwjurk past? Er zijn diverse factoren die jouw keuze bepalen, laten we er eens een aantal bekijken.

Trouwjurksilhouet
De stijl of het silhouet van je trouwjurk is de eerste factor waar je rekening mee moet houden. Als algemene regel geldt; hoe  slanker het silhouet van de jurk des te langer is de sluier. Een nauwsluitende japon met een korte sleep ziet er betoverend uit met een zeer lange sluier. De sluier moet dan langer zijn dan de sleep anders ziet het eruit alsof je stof tekort komt.

Bij een A-lijn jurk kun je kiezen voor een sluier tot aan de grond voor een dromerige sfeer. Ook een sluier met driekwart lengte past prima bij dit type trouwjurk.

Bij een trouwoutfit met een grote uitstaande volle rok en een stak bovenlijfje, past een korte sluier tot aan de taille. De sluier moet dan ook een volle uitstraling hebben zodat die prima bij de rok past.

De haardracht
De manier waarop jij je haar draagt op je trouwdag is ook van invloed op de sluierkeuze. Over het algemeen moet je haardracht aangepast worden aan de soort jurk die je draagt. Sommige sluiers zijn speciaal ontworpen om hoog op het hoofd gedragen te worden. Dus bij je bruidskapsel moet je hiermee rekening houden. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om je haar los te dragen, dan kun je de sluier hoog op het hoofd dragen.

Als jij je haren wilt opsteken dan kun je de sluier op je achterhoofd vastzetten, een sluier met driekwart lengte is hiervoor uitermate geschikt.

De stof van je trouwjurk
De stof van je trouwjurk is in grote mate bepalend voor de afwerking en de rand van de sluier. Bijvoorbeeld als je een satijnen jurk hebt is een sluier met een satijnen lint erg mooi. Bij een jurk van een soepele stof zoals chiffon, past een sluier met een fijne afwerking met satijnkoord of rolzoom. Als er kristallen of kralen op je jurk zitten, is het heel speciaal om deze weer terug te laten keren op de sluier. Het heeft allemaal te maken met het op elkaar afstemmen van de verschillende details.

De keuze van de sluier bepaalt in grote mate de uitstraling van jou als bruid. Denk er goed over na hoe je er op je trouwdag uit wilt zien en bepaal de juiste keuze. De sluier zal immers heel prominent aanwezig zijn op al je trouwfoto’s.

 

Bezoek onze nieuwe webwinkel: www.trouwlingeriewinkel.nl