Op zoek naar de perfecte trouwjurk!

Als je iedere bruidszaak in de omgeving bezocht hebt en je al door stapels bruidsboeken hebt geworsteld en je hebt nog steeds de perfecte jurk niet gevonden. Wat moet je dan doen?

Veel aanstaande bruidjes hebben problemen om de juiste jurk te vinden. Het lijkt wel of er teveel keuzes gemaakt moeten worden en dat er teveel ontwerpen zijn. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Met je een jurk uit het rek nemen? Moet je er een laten maken? Welke stof moet je kiezen? Waar moet je beginnen?

De manier om deze problemen aan te pakken is vaak een kwestie van plannen. Net zoals je voor alle zaken die met de bruiloft te maken hebben, een planning maakt, zo moet je ook de aanschaf van een jurk plannen. Zomaar van winkel naar winkel lopen op zoek naar jouw trouwjurk is vaak een lange weg. Maar met het juiste “actieplan” kom je een heel eind en wordt de speurtocht een leuke bezigheid. Dus daarom enkele richtlijnen voor een actieplan.

Het vaststellen van je budget
Dit is de eerste factor die je moet bepalen zonder ook maar één jurk gezien te hebben. Hoeveel geld wil je aan de jurk besteden? Hou even in gedachten dat de luxe uitziende grote bruidszaken in dure winkelstraten te maken hebben met hoge overheadkosten. Dus een deel van die hoge kosten zal ook op jouw trouwjurk drukken.

Bekijk bruidsbladen
Ga op zoek in de verschillende bruidsbladen naar de jurken die jou aanspreken en knip de foto’s uit om ze mee te nemen als je gaat winkelen. Ook internet kan hierbij een grote inspiratiebron zijn. Let vooral op de verschillende details zoals de neklijn, de mouwen, het totaalontwerp, de gebruikte materialen, satijn, zijde, kantsoorten, borduursels enz. Bepaal voor jezelf wat je wel en niet mooi vindt. Bezoek de winkels die met hun collectie het beste bij jouw uitgekozen ontwerpen passen.

Bezoek verschillende winkels
Ga naar de verschillende bruidswinkels die jouw keuze in hun collectie hebben. Soms is het nodig vooraf een afspraak te maken, dus bel even voordat je gaat. Als je in de winkel beland bent, probeer dan verschillende jurken die jou aanspreken om te bepalen welke stijl het beste bij jouw figuur past. De fotomodellen in de modebladen met hun ideale maten staat vrijwel iedere stijl. Maar dat wil niet zeggen dat een bepaalde stijl ook bij jouw figuur past. Je zult er zeker snel uit zijn welke winkel met hun assortiment je het meeste aanspreekt en welke winkel de beste service geeft. Ben niet bang om allerlei vragen te stellen aan degene die je helpt. Zoals de levertijd, de manier van betalen en hoe vaak je moet passen.

De prijs
Informeer goed wat de totaalprijs is. Sommige winkels rekenen extra voor eventuele veranderingen, extra passessies en voor hoepels die onder een jurk gedragen worden. Zorg dat je van alles op de hoogte bent, voordat je de definitieve order plaatst. Dit om eventuele verrassingen te voorkomen.

 

Bezoek onze nieuwe webwinkel: www.trouwlingeriewinkel.nl