Maatwerk of confectie in bruidsmode; wat is het verschil?

Winkelen en op zoek gaan naar een trouwjurk kan een erg leuke ervaring zijn. Maar voor veel mensen brengt dat toch de nodige stress met zich mee. Er is een grote verscheidenheid aan bruidswinkels waaruit je kunt kiezen, om maar niet te spreken over de rekken vol met bruidsjurken. Maatwerk heeft grote voordelen maar toch heeft een jurk uit het rek voor sommigen ook zijn charme. Toch zijn het twee totaal verschillende dingen. Als je de verschillen weet, zal dit zeker je keuze makkelijker maken.

Productie
Het grote verschil tussen maatwerk en confectie is meteen al duidelijk. Maatwerk is aangepast op jouw maten terwijl confectie massaproductie is waarbij uitgegaan wordt van gemiddelde maten. Veel aanstaande bruidjes kiezen toch voor een jurk uit het rek omdat ze deze meteen kunnen passen en als het bevalt meteen kunnen kopen en de deur uit lopen. Het kan dus gemakkelijk zijn als je tegen de juiste jurk aanloopt die je bevalt. Wanneer je voor maatwerk kiest, wil dit zeggen dat de jurk speciaal voor jouw gemaakt wordt op jouw maten. Hier komt natuurlijk meer bij kijken dan bij een jurk uit het rek. Je gaat een heel proces in van advies, materiaal- en kleurkeuze, en een reeks passessies. Bij ieder fase wordt het steeds meer jouw unieke jurk waarop je veel invloed kunt uitoefenen.

Ontwerpmogelijkheden
Een ander belangrijk verschil is de ontwerpmogelijkheden die voor je beschikbaar zijn. Bij een jurk uit het rek ben je beperkt tot de kleding die aangeboden wordt. Als je eventuele veranderingen aan de jurk wilt laten aanbrengen (bijvoorbeeld kant toevoegen, het aanbrengen van pailletten, kralen en parels of de halslijn wilt veranderen) dan is dat in de meeste bruidszaken niet mogelijk. Het komt er eigenlijk op neer dat je de jurk moet kopen zoals die in het rek hangt. Als je kiest voor maatwerk dan gaat er een wereld van ontwerpmogelijkheden voor je open. Als het ontwerp eenmaal gemaakt is dan heb je de keuze uit een grote selectie van materialen, kleuren, versieringen en borduursels. Deze mogelijkheden zijn simpelweg niet beschikbaar bij een jurk uit het rek.

Kwaliteit
Er kan ook een groot verschil zitten in de kwaliteit van de stoffen. De meeste confectiejurken worden gemaakt van goedkopere meestal synthetische stoffen. Terwijl voor maatwerkjurken meestal gekozen wordt voor de wat luxere natuurlijke stoffen, bijvoorbeeld zijde. De stofkeuze bepaalt in grote mate de kwaliteit en uitstraling van een trouwjurk.

 

Bezoek onze nieuwe webwinkel: www.trouwlingeriewinkel.nl